Руската групировка войски "Восток“ е осуетила четири опита на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да извършат ротации в районите на Старомайорское и Мирное на Южнодонецко направление. Съответното съобщи ръководителят на пресцентъра на групировката Александър Гордеев, предава ТАСС.

"Подразделенията на групировката войски "Восток“ продължават да изпълняват бойни задачи на Южнодонецкото направление. <...> През деня бяха прекратени четири опита на противника да извърши ротация на преден фронт в районите на Старомайорское и Мирное“, обяви той във видео, публикувано в официалния Telegram канал на Министерството на отбраната на Руската федерация.

Гордеев добави, че авиация, артилерия и тежки огнехвъргачни системи (ТОС) са поразили опорни пунктове и райони на съсредоточаване на жива сила на 58-ма мотострелкова, 72-ра механизирана бригада и 128-ма бригада за териториална отбрана на Въоръжените сили на Украйна в районите на Урожайнор, Угледар и Старомайорское. Освен това са унищожени четири пункта за временно дислоциране, както и три пункта за управление на дронове и станция за радиоелектронна борба (РЕБ).