Руските войски са нанесли ракетен удар по летища в Украйна, използвани от Въоръжените сили на страната (ВСУ), предава РИА Новости, като се позовава на данни от Министерството на отбраната в Москва.

"Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар с високоточни въздушни оръжия с голям обсег, включително аеробалистични ракети "Кинжал“ и атакуващи безпилотни летателни апарати, срещу критично важни съоръжения на летищната инфраструктура в Украйна“, се казва в изявление на ведомството.

По-рано източник на РИА Новости докладва, че ударите са били нанесени през нощта по град Староконстантинов в Хмелницка област, включително в района на военно летище и складове за боеприпаси.

Твърди се, че там може да бъдат разположени американски изтребители F-16. Interia съобщава, на летището от времето на СССР  са останали бетонни и частично заровени хангари за самолети, които биха могли да защитят F-16 от въздушни заплахи.

През изминалата нощ предупреждение за въздушна атака прозвуча на два пъти в цяла Украйна. Съобщено бе за експлозии в Киев, Суми, Ровно, Запорожие и Хмелницка област.