Руските военни са поели контрол над селищата Спорное и Новоалександровка в Донецка област, това съобщава Министерството на отбраната на Русия, предава ТАСС.

"Подразделенията на групата войски "Юг" в резултат на активни действия освободиха селището Спорное, Донецка народна република", са съобщили от ведомството.

Спорное се намира на 111 километра северно от Донецк, на границата с Луганска област. Превземането му ще даде възможност да се развие офанзива към Северск, което от своя страна отваря пътя към Славянск и Краматорск.

"Новоалександровка е освободена от бойци на групата войски "Центъра", се допълва в сводката на руското МО.

"Новоалександровка се намира на около 4 километра северозападно от Очеретино. Превземането на това село разширява предмостието след Очеретинския пробив - разполагайки се на височините в този район, руската армия получава оперативно предимство и възможност да нанесе удари по южния фланг и тила на групата на украинските въоръжени сили в Торецк . Това създава и удобни условия за придвижване още на запад – в посока Красноармейск (украинско име – Покровск)", допълват от ведомството.