Руската групировка войски "Запад“ е осуетила с артилерийски огън ротацията на подразделенията на 25-а въздушнодесантна бригада от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на село Берестовое на Купянско направление. Това съобщи за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Сергей Зибински.

"В зоната на отбраната на 1-ва танкова армия противникът се опита да извърши ротация на части от 25-та въздушнодесантна бригада на ВСУ на предни позиции в района на Берестовое. Артилерийски огън от мотострелковия полк прекъсна ротацията“, поясни Зибински.

По думите му на Купянско направление екипажите на изтребители-бомбардировачи Су-34 са нанесли пет въздушни удара по пунктове за временна дислокация на подразделения на ВСУ, склад и пункт за доставка на боеприпаси в района на Купянск.

Зибински съобщи още, че в посока Макеевка тежка огнеметна система е нанесла два удара по района на съсредоточаване на 66-та механизирана бригада на ВСУ.

Според ръководителя на пресцентъра, по време на контрабатарейния бой артилерията на групата е унищожила 122-милиметрова самоходна артилерийска установка 2С1 "Гвоздик“ и минометен разряд в района на Лозовая и Двуречен. Общите загуби на украинците възлизат на повече от два взвода, два танка и шест безпилотни летателни апарата.