Артилеристи от руската групировка войски "Център“ са унищожили още един американски танк Abrams на Авдеевско направление с високоточни боеприпаси "Краснопол“, съобщиха от Министерството на отбраната на Руската Федерация, цитирани от РИА Новости.

"Артилеристите от групата войски "Център“ с помощта на високоточен управляем снаряд "Краснопол“ унищожиха още един танк M1 Abrams на украинските въоръжени сили на Авдеевско направление“, се казва в съобщението.

Уточнява се, че артилерийският изстрел по танка е бил извършен от 152-мм самоходна артилерийска установка 2С19 "Мста-С" от закрита огнева позиция.

"След като получиха координатите на целта от екипажа на БПЛА, военнослужещите пристигнаха на огневата позиция, насочиха бойната машина към целта и унищожиха танка на украинските въоръжени сили с точно попадение от управляем боеприпас. След като изпълниха бойната задача, военнослужещите бързо смениха огневата си позиция, маскираха бойната машина и се укриха в землянка“, заявяват от министерството.