Руската авиация е нанесла 8 ракетно-бомбени удара по пунктове за временно дислоциране, струпване на жива сила, въоръжение и военна техника на украинските военни на Купянско направление, съобщи за РИА Новости Сергей Зибински, ръководител на пресцентъра на Западната групировка войски.

"В хода на бойните действия на Купянското направление армейската и щурмова авиация на Западната групировка войски нанесоха осем ракетно-бомбени удара по пунктове за временна дислокация, струпване на жива сила, въоръжение и бойна техника от 14-та отделна механизирана бригада и 103-та отделна бригада териториална отбрана“, уточни Зибински.

Той добави, че в зоната на отбраната на Първа танкова армия в района на село Берестовое частите на 32-ра отделна механизирана бригада са се опитали да направят ротация на предните линии. С огън от самоходна артилерийска установка 2С19 "Мста-С" е унищожен бронетранспортьор M113 американско производство с личен състав.

"В отбранителната зона на 6-та общовойскова армия, по време на разузнавателно-издирвателни операции от група специални сили в района на село Кондрашовка, е унищожена противобатарейна станция американско производство AN/TPQ-50", допълни Зибински.