Въздушнокосмическите сили на Русия са получили нова партида фронтови бомбардировачи Су-34, предава РИА Новости, като се позовава на съобщение от пресслужбата на "Ростех“.

"Новосибирският авиационен завод на Обединената авиостроителна корпорация (част от държавната корпорация "Ростех“) произведе и предаде на ВКС на Русия поредната партида серийни фронтови бомбардировачи Су-34. Самолетите са произведени в рамките на настоящата годишна производствена програма и са преминали редица наземни и летателни тестове“, се казва в разпространеното изявление.

Първият заместник-генерален директор на "Ростех“ Владимир Артяков отбеляза, че тези самолети се отличават с високи летателни характеристики и широки възможности за унищожаване на противникови цели, поради което "сега са много търсени сред войските“. По-специално, те използват високоточни боеприпаси с универсален модул за планиране и коригиране и са показали висока ефективност в бойните действия в Украйна.

"Държавната корпорация разбира високото търсене на тези самолети, затова доставя Су-34 на войските напълно и навреме“, увери Артяков.

Според генералния директор на ОАК Юрий Слюсар, корпорацията непрекъснато подобрява производствените процеси в своите заводи, за да осигури ускорени производствени темпове и увеличени производствени обеми.

"Това е тежко натоварване, което изисква пълна отдаденост от екипа, а заводът в Новосибирск в рамките на корпорацията е един от лидерите по темпове на производство на самолети“, добави Слюсар.