Руските въздушно-десантни войски (ВДВ) са взели с щурм крепост на Въоръжените сили на Украйна северозападно от Бахмут, съобщиха от Министерството на отбраната на Руската Федерация, цитирани от РИА Новости.

"На Донецко направление щурмовите подразделения на ивановските и ярославските десантчици от Южната група войски, продължавайки да подобряват позицията на руските части по линията на фронта, с подкрепата на артилерийски огън, щурмуваха опорен пункт на украинските въоръжени сили северозападно от Бахмут“, казват от ведомството.

Подчертава се, че десантчиците са открили основните огневи точки и укрития на украинските въоръжени сили със съсредоточаване на пехота. За целта, освен въздушна артилерия, са използвани FPV дронове, както и квадрокоптери, които са хвърлили гранати върху украинските позиции. В резултат на това руските сили са потиснали украинските огневи точки и са разстроили системата им за командване и контрол.

"Десантчиците, приближавайки позициите на украинските въоръжени сили с бойни машини БМД-2, излязоха от тях и от няколко посоки, под прикритието на бронирани машини, бързо превзеха позициите на украинските въоръжени сили, унищожавайки противника с огън от всички видове стрелково оръжие, гранатомети и ръчни осколочни гранати“, се казва в съобщението.

След завземането на украинския опорник щурмовите групи на руските ВДВ са извършили пълното му прочистване, завършват от министерството.