Костромски десантчици са взели с щурм опорен пункт на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на Бахмут, съобщава РИА Новости, като се позовава на Министерството на отбраната на Русия.

"На Бахмутско направление щурмовите части на костромските десантчици от Южната група войски, продължавайки да подобряват позицията на руските части по линията на фронта, щурмуваха опорен пункт на украинските въоръжени сили северозападно от Бахмут“, се казва в съобщението на руското военно ведомство.

Руските бойци са открили основните огневи точки и укрития със струпване на пехота по време на въздушно разузнаване на позициите на украинските въоръжени сили. Въздушната артилерия е поразила и потиснала основните огневи средства на украинците.

"Десантчиците, приближавайки позициите на украинските въоръжени сили с бойни машини БМД-2, десантираха от тях и от няколко посоки, под прикритието на бронирани машини, бързо превзеха позициите на украинските въоръжени сили“, изясняват от Министерството на отбраната на РФ.

Те  са унищожили огневи точки на ВСУ с FPV дронове и квадрокоптери. След като са превзели опорния пункт, щурмовите групи са провели операция по зачистване и са започнали активна отбрана.

По данни на руското военно ведомство през изминалото денонощие загубите на украинските въоръжени сили в донецкото направление възлизат на над 275 войници, две бойни машини на пехотата, два автомобила и една гаубица Д-30.