Руски военен кореспондент Александър Коц в канала си в Telegram съобщава за битка между руската армия и украински диверсионни части на границата на Белгородска област.

Според твърденията му, руските въоръжени сили отблъскват атаки на украинските военни в районите на граничния пункт Сподарюшино и село Козинка в Грайворонския градски район на Белгородска област.

"В момента се отбива атака срещу граничния пункт Сподарюшино. Противникът е на 50 метра, хвърля гранати по нашите. Пристигат танкове и бойни машини на пехотата Bradley, работят авиация и РСЗО“, се казва в съобщението.

Малко преди това беше съобщено, че на границата с Белгородска област са ликвидирани 12 украински диверсанти и две БМП Bradley.

Преди това губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че град Грайворон в Белгородска област е бил обстрелван от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и един човек е бил ранен. Ръководителят на района каза, че са пострадали няколко апартамента в жилищен блок, както и една частна жилищна сграда.