По време на контранастъплението украинските въоръжени сили са загубили повече от 180 единици военна техника на руската отбранителна линия, включително танкове Leopard, бойни машини на пехотата Bradley и други машини, доставени от Запада. Това съобщи началникът на инженерните войски на въоръжените сили на РФ генерал-лейтенант Юрий Ставицки в интервю пред вестник "Красная звезда“.

"Загубите на противника по създадената система от инженерни заграждения само по потвърдени данни възлизат на над 500 единици военна и специална техника, от които по време на контранастъплението повече от 180 единици, включително танкове Leopard, бойни машини на пехотата Bradley и други модели, доставени от Запада“, заяви Ставицки.

Той поясни, че в зоните на отговорност на групировките войски във всички направления инженерите на руските въоръжени сили, за да повишат устойчивостта на отбраната и да ограничат мобилността на въоръжените сили на Украйна по време на контранастъплението, бързо са подготвили високоефективна система от инженерни препятствия.