Руски артилеристи са ликвидирали пехотна група от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), разположена в едно от населените места край Бахмут, предава ТАСС, като се позовава на Министерството на отбраната в Москва.

"По време на въздушното разузнаване обективният контрол идентифицира участъци от местността с големи концентрации на личен състав от ВСУ. Тази информация е предадена на командния пункт на гвардейския Костромски артилерийски полк на Ивановското съединение на Въздушно-десантните войски (ВДВ)“, гласи съобщението.

Ведомството отбеляза, че екипажите на реактивната система за залпов огън (РСЗО) "Град“ са поразили украинските войници с осколково-фугасни неуправляеми ракети. Според министерството ударната вълна и осколките от такива снаряди се разпръскват на стотици метри и унищожават концентрация на пехота на ВСУ.

В разпространения текст се допълва, че екипажите на "Град" след получаване на задачата са се отправили към района на стрелба. Оттам са нанесли огън по ВСУ, като са ликвидирали пехотна група от ВСУ северно от Бахмут. Отбелязва се, че бойните машини дежурят денонощно. От министерството уточняват, че задачите изискват максимална концентрация и бърза реакция.