Колоната на украинските въоръжени сили в района на Курск е спряна от руски доброволческия отряд на специалните сили "Анвар", съобщава Telegram каналът "Воин_DV“

В резултат на успешна нощна операция на специалния доброволчески отряд "Анвар“ е унищожена колона на Въоръжените сили на Украйна в състав от 15 единици бронирана техника и жива сила до 100 души. Групата е открита около 01:00 часа на 7 август на участъка Рилск-Корнево-Суджа. Колоната се е движела в посока към населеното място Леонидова.

Около 3 ч. сутринта украинците започват маскировка на техника и личен състав в гората в източните покрайнини на селото.

Разузнаването на отряда "Анвар" постоянно наблюдава действията на украинците. В същото време, за да ги унищожи, началникът на артилерията на отряда "Анвар“ подготвя артилерийски екипажи за унищожаване на колоната.

В резултат на огневия удар по разположената в гората групировка на ВСУ с точни попадения са унищожени 9 единици техника и личен състав (4 казашки, 4 бойни бронирани машини, 1 камион с боеприпаси). Останките на формированието са разпръснати и унищожени.

Ситуацията на границата на Курска област остава тежка за руснаците, отбелязва Telegram каналът, като посочва, че "трудният терен не позволява използването на фронтовата авиация с пълна ефективност. Но с тези трудни задачи успешно се справят професионалистите от спецотряда "Анвар“, които тази вечер извършиха истински подвиг. Молим се за нашите войници!“