Руски десантчици са устроили засада на Въоръжените сили на Украйна на един от участъците от фронта в Курска област и са унищожили група войници и техника, съобщава Министерството на отбраната на Руската Федерация, цитирано от РИА Новости.

"В един от районите, благодарение на уверените действия на операторите на ударни безпилотни летателни апарати (БПЛА) и екипажите на противотанкови ракетни комплекси (ПТРК), десантчиците нападнаха от засада бойци на украинските въоръжени сили и ги разгромиха напълно заедно с тяхната военна техника“, информират от ведомството.

Дронове са унищожили всъдеход с екипажа, бойна машина на пехотата и бронирана машина западно производство, а бойна машина на пехотата на ВСУ с личен състав на бронеавтомобил също е ударена и обездвижена.

"Екипаж на ПТРК с точен пуск на управляема ракета унищожи камион на украинските въоръжени сили, който доставяше боеприпаси до линията на бойното съприкосновение, при прецизно попадение превозваните боеприпаси се взривиха и унищожиха автомобила заедно с водача и придружаващото го лице“, допълват от ведомството.

Ден преди това командирът на едно от подразделенията на 155-та гвардейска бригада от морската пехота на Тихоокеанския флот на Русия съобщи, че част от бойците на украинските въоръжени сили в района на Курск са били откъснати от основните части и сега са обкръжени.