Екипажи на вертолети Ми-28НМ от армейската авиация на ВКС на Русия са атакували подразделения на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на Кременная с помощта на неуправляеми авиационни ракети С-13, предава РИА Новости, като се позовава на данни от Министерството на отбраната в Москва.

"Екипажите на армейската авиация на вертолети Ми-28НМ в състава на ударна група нанесоха удар с неуправляеми авиационни ракети по замаскирана техника и жива сила на противника в зоната на отговорнот на групировката войски "Север“, се казва в доклада.

Уточнява се, че в резултат на удара всички цели са унищожени, след което машините са били върнати на летището им на базиране.

"В състава на екипажа получихме задача да унищожим опорен пункт на противника в района на село Кременная. По време на маневрата унищожихме противника с неуправляеми ракети С-13. При извършване на маневрата средствата за радиоелектронна борба на противника бяха облъчени, предприехме противоракетен маневра“, обясни щурмана на бойния хеликоптер Ми-28НМ Александър.