Руските военнослужещи са успели да отблъснат атаките на два взвода и една рота от Въоръжените сили на Украйна на Южнодонецкото направление, съобщи ръководителят на пресцентъра на групировката "Восток" Олег Чехов, цитиран от РИА Новости.

"На южнодонецкото направление авангардните части на групировката "Восток“ отразиха атака на до два взвода на противника северно от селището Урожайное“, обясни събеседникът на агенцията.

Съгласно думите му, руската артилерия е унищожилс пикап с военнослужещи близо до Новомихайловка, а хеликоптери на армейската авиация са поразили местата, където се събират украинските войски в района на Макаровка, Урожайное и Левадно.

Съобщава се и за унищожаването на две буксируеми гаубици на ВСУ в района на Преображенка и Лукяновско, Запорожка област, както и станция за радиоелектронна борба (РЕБ) в района на Новоданиловка.

Отбелязва се още, че щурмова и армейска авиация на Русия е унищожила танкове и бойни машини на пехотата в района на Малая Токмачка, а също така е ударила украинските войски в района на Новоданиловка и Пятихатки. Тежките огнехвъргачни системи "Солнцепек" са поразили позициите на украинците в района на Дорожнянка.

Сред другите данни от Русия се разбира, че системите за противовъздушна отбрана на ВС РФ са неутрализираха два БПЛА Valkyrie, зенитчик на ПЗРК Верба е свалил самолет Су-25 на въоръжените сили на Украйна в района северно от Нестерянка.