Авиацията на Южната групировка войски на Руската федерация е нанесла удари по обекти на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) по няколко направления, съобщи за РИА Новости ръководителят на пресцентъра на групировката Вадим Астафиев.

"Авиацията на групировката войски "Юг“ нанесе ракетно-бомбени удари по обекти на ВСУ на Лисичанско, Соледарско-Бахмутско, Александро-Калиновско, Авдеевско и Мариинско направление“, поясни Астафиев.

По думите му екипажите на самолетите Су-34 са поразили пунктовете за временно дислоциране на 81-ва аеромобилна бригада на ВСУ в района на Серебрянка и Белогоровка, 3-та отделна десантно-щурмова бригада на ВСУ западно от Клещеевка, 22-ра отделна механизирана бригада в Предтечено и 24-та отделна механизирана бригада в Новгород.

Артилерийските подразделения на свой ред са унищожили 120-милиметрови минохвъргачки в района на селищата Серебрянка и Невелская, както и самоходни гаубици "Акация“, "Краб“, М777 и "Гвоздик“ в Северск, Тихоновка, Александро-Калинове и Красногоровка.