Руски бомбардировач Су-34 от групировката войски "Запад“ е нанесъл въздушен удар по подразделения на 28-ми пехотен батальон на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Купянско направление, съобщава ТАСС, като се позовава на ръководителя на пресцентъра на групата Сергей Зибински.

"Удар по струпването на жива сила, въоръжение и военна техника на подразделенията на батальона на ВСУ е нанесен в района на селището Митрофановка“, уточни Зибински.

По думите му, 32-ри отделен механизиран батальон на Въоръжените сили на Украйна е загубил около един взвод жива сила в резултат на комбинирано нападение на армейската авиация и артилерия на групата по пунктовете за временно дислоциране на батальона в районите на населените места Берестовое и Стелмаховка.

Според него в зоната за отбрана на 1-ва гвардейска танкова армия на ВС на РФ в близост до село Котляровка също е била открита и унищожена с огън от гаубици Д-30 контрабатарейна станция AN/TPQ-50.

В районите на населените места Кисловка и Розовка танкове Т-72Б3 и руска артилерия са унищожили около взвод жива сила на ВСУ, добави ръководителят на пресцентъра на групата.