Екипажът на изтребител Су-34 от групировката войски "Запад“ на руската армия е нанесъл два въздушни удара по място на струпване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Купянско посока. Това съобщи ръководителят на пресцентъра на групировката Сергей Зибински в Telegram канала на Министерството на отбраната на Руската федерация.

"В хода на бойните действия на Купянско направление екипажът на изтребителя-бомбардировач Су-34 от групировката войски "Запад“ нанесе два въздушни удара по струпването на жива сила и огневи средства на подразделенията на 68-ма отделна бригада на ВСУ в района на селищата Копанки и Чернещина", се казва в разпространеното съобщение.

Офицерът добави, че в хода на контрабатарейния бой артилерията на групата е унищожила артилерийско оръдие М-777, самоходна артилерийска установка М-109 Paladin и три минохвъргачни екипажа в района на Свердловка и Ревучей. "Освен това разузнавателно-ударният отряд с боеприпаси "Ланцет“ унищожи две самоходни артилерийски установки Krab полско производство в района на селищата Петропавловка и Западное“, допълни той.

Също така, според Зибински, екипажите на зенитно-ракетната система "Тор" са унищожили два безпилотни летателни апарата от типа "Синица" и "Колумб" в района на населените места Софиевка и Пилиповка. "Разчетът на самоходната система за стрелба на системата за противовъздушна отбрана "Бук“ унищожи ракета MLRS HIMARS с голям обсег в района на село Новокраснянка“, заключи офицерът.