Екипажи на руските щурмови самолети Су-25 са нанесли масиран удар по живата сила и замаскирана техника на Въоръжените сили на Украйна в Донецко направление, съобщава руското министерство на отбраната. Ведомството показа кадри, на които един от самолетите избягва с маневра "змейка“ от ракетите, пуснати от украинската противовъздушна отбрана (ПВО).

Екипажите на щурмови самолети на самолети Су-25 нанесоха удар с неуправляеми авиационни ракети по маскирана техника и жива сила на украинците на Донецко направление. Ударът е коригиран от авиационни коректоривчици, се отбелязва в съобщението.

След изстрелване на залпа от руския щурмовик, срещу него е пусната ракета - екипажът на самолета пуска топлинни капани, след което, използвайки маневра "змейка“, за да напусне засегнатата зона и се връща на летището. Пилотът с позивна Небо обясни, че опорен пункт на украинските въоръжени сили е бил поразен с точен удар

"Решихме да изпълним задачата, като изстреляме ракетата с кабрироване. Пристигнахме в целевата зона, установихме определен режим за използване на АСП и извършихме атаката“, заяви той.