Ударни хеликоптери Ка-52 и Ми-28 от групировката войски "Запад“ на Въоръжените сили на Руската федерация са нанесли 12 удара по пунктове за временно дислоциране на 14-та отделна механизирана бригада от Въоръжените сили на Украйна на Купянско направление, съобщи за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групата Сергей Зибински.

"В хода на бойните действия в района на Купянск екипажите на ударните вертолети Ка-52 и Ми-28 от групировката войски "Запад“ нанесоха 12 удара по пунктове за временна дислокация, струпвания на жива сила, въоръжение и военна техника от състава на 14-та отделна механизирана бригада и подразделения на териториалната отбрана“, поясни Зибински.

По думите му при контрабатарейния огън от гаубица "Мста-С“ в района на селището Малая Шапковка са унищожени гаубица 2С3 "Акация“ и оръдия Д-20 в района на Волчий тракт. Също така с огън от гаубица Д-30 под командването на младши сержант Андрей Кутаренко е унищожен минометен екипаж на противника в района на село Гатище.

Снаряд от реактивната система за залпов огън HIMARS е унищожен с огън от системата "Бук-М3“ в района на Загоруйковка, а разузнавателен безпилотен летателен апарат "Фурия“ - чрез огън от противоракетна система "Тор-М2“.