Руската авиация унищожи понтон на украинските войски през река Оскол западно от село Купянск-Узловой в Харковска област, според видео, публикувано от Министерството на отбраната на Руската Федерация, предава РИА Новости.

"Благодарение на брилянтната работа на руската авиация, украинските въоръжени сили са лишени от останалите си маршрути за доставка“, отбелязват от ведомството.

На записа се вижда удар на моста над реката и последвал мощен взрив.

В последните дни на Купянско направление руските войски успяха да овладеят участък от магистралата Сенково - Кругляковка с переправа през язовир Оскол. Според руските данни, украинските въоръжени сили са загубили най-краткия път за снабдяване в района и групировката им е била на практика разделена на две части.

Ръководителят на руската окупационна администрация на Харковска област Виталий Ганчев от своя страна отбеляза, че руските военни на Купянско направление имат превъзходство в силите и активните действия и когато украинците се опитват да изпратят резерви, тяхните складове и пунктове за временно дислокация са своевременно бомбардирани.