Авиацията на руската група войски "Юг" е поразила с управляеми боеприпаси пункт за дислокация на 5-та отделна десантно-щурмова бригада и района на съсредоточаване на 24-та отделна механизирана бригада от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Донецка област. Това съобщи пред ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката "Юг" Вадим Астафиев.

"Авиацията на Южната групировка на войските нанесе удари с управляеми боеприпаси УМПК-500 и УМПК-250 по пунктовете за временна дислокация на 5-та отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на с. Дилеевка и по район на съсредоточаване на живата сила на 24-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в Новгородски“, заяви Астафиев.

Освен това екипажът на руски боен хеликоптер е унищожил бойна машина на пехотата на ВСУ в района на Клещеевка.

Според Астафиев бойците от групировката са унищожили две самоходни артилерийски установки (САУ) "Краб“ от полско производство в Свято-Покровски и Кирово с боеприпаси "Ланцет“. Ланцетите са извадили от строя и 122-мм гаубица "Гвоздика" и БМП на украинците в района на селата Кузминовка и Андреевка.

Според ръководителя на пресцентъра на групата, безпилотни летателни апарати с устройство за хвърляне на боеприпаси са поразили пехотни групи, землянки и бронирана техника на украинските войски в Часов Яр, Клещеевка, Богдановка и Краснополие. Също така с помощта на FPV дронове са унищожени самоходни оръдия 2С1 Гвоздика в Авдеевка.

Освен това екипажът на тежката огнехвъргачна система ТОС-1А "Солнцепек“ успешно е поразил щурмови групи на ВСУ в покрайнините на Бахмут.