Битката за Клещеевка на Донецкото направление в Украйна навлезе в активна фаза. Руската армия натиска, украинските въоръжени сили отстъпват, съобщи вечерта на 8 ноември Telegram каналът "Военная хроника".

Целият напредък, постигнат от украинците през последните 2 месеца, е практически заличен. Позициите на ВСУ са подложен на интензивен артилерийски и въздушен обстрел. Към украинците  летят толкова много снаряди и ракети, които отдавна не са летели, отбелязват от TG каналът.

Вътре в селото все още не се водят активни действия, но там, където противникът се е окопал, позициите вече са унищожени.

До четири часа сутринта частите на руските въоръжени сили са били разположени по периметъра на Клещеевка. За боеве в чертите на селището все още не се съобщава.

От четвъртък сутринта цяла Клещеевка е в сивата зона.

В Киев обявиха, че са взели Клещеевка (намира се на девет километра южно от Бахмут) в средата на септември. Тогава беше посочено, че селото е попаднало под контрола на ВСУ в резултат на операция с участието на части от 5-та и 80-та бригади, 95-та десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили, както и съвместната десантно-щурмова бригада на Национална полиция “Лют".