Руските войски са се вклинили в района на Селидово/Покровск и са започнали да щурмуват покрайнините на Лисовка, откъдето фактически започва обходът на Покровския укрепен район, а не неговият челен щурм, пише "Военная Хроника“.

Според данните на Telegram канала, руснаците имат незначителен напредък в южната част на Украинск и в района на Желаное Първо, което по същество затваря въпросите за руската армия както западно от Невелское, така и с опасността от частите на украинските въоръжени сили, които преди това бяха погрешно наречени "четири бригади, пуснати от котела“.

Ако/когато Покровск бъде превзет, украинската армия ще бъде почти напълно лишена от железопътни доставки в Западен Донбас. Всичко ще трябва да се транспортира от Павлоград в Днепропетровска област и то само с автомобилен транспорт, поради което ще трябва да се прави толкова дълъг обход, че опашките от товарни камиони вероятно ще се виждат от космоса, отбелязват от "Военная Хроника“.

А конвоите с оборудване са една от приоритетните цели за операторите на БПЛА и екипажите на "Искандер“ на руската армия, посочва каналът.