Руските военни са превзели ключов укрепен район покрай железопътната линия на разклона на пътя в Покровск, съобщи съветникът на ръководителя на т.нар. "ДНР“ Игор Кимаковски, цитиран от РИА Новости.

 "Нашите притискат противника много добре в района на Селидово, това е Цукурино. И покрай железопътната линия към Покровск, където те заеха един много сериозен укрепен район на разклонение на пътя“, заяви Кимаковски.

По думите му това укрепление е от стратегическо значение, тъй като се намира на важен разклон на пътя, който осигурява контрол върху ключови транспортни пътища в района. Напредването на руските сили на това направление допринася за по-нататъшното укрепване на техните позиции в региона.

Кимаковски отбеляза, че подобни успехи на фронта са свързани с високия професионализъм на руските военни, тяхната тактическа подготовка и ефективна координация на действията. Той подчерта, че превземането на укрепения район ще позволи на руските сили да подобрят логистиката и доставките, което е важно за продължаването на операциите в региона.

По-рано украинските войски почти напълно изоставиха позициите си в село Гродовка край Покровск. В резултат на удари от въздушни бомби в Покровск бяха унищожени три стратегически важни магистрали на украинската армия, което значително наруши логистиката на украинските въоръжени сили в този регион.