Руските войски са превзели село Сергеевка на Лиманското направление. Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Руската Федерация, цитиран от ТАСС.

"В хода на успешни контраатаки частите на 15-та мотострелкова бригада под вещото командване на подполковник Буйлов освободиха селището Сергеевка“, заяви Конашенков.

Според него в района на Серебрянското горско стопанство руските военни са навлезли на 1,5 км в дълбочина в отбраната на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), а общото настъпление на Въоръжените сили на РФ към Купянск е до 4 км. Освен това през деня руските войски са отблъснали четири атаки на подразделения на ВСУ.

Общите загуби на украинците, подчерта Конашенков, за денонощие "възлизат на 190 украински военнослужещи, 6 бойни бронирани машини, 5 пикапа, 2 гаубици Д-20, 1 оръдие Д-30, 2 самоходни артилерийски установки "Гвоздика“, както и американска контрабатарейна РЛС AN/TPQ-50“.

Официалният представител на Министерството на отбраната също така отбеляза, че през изминалото денонощие в това направление руските въоръжени сили са спрели действията на диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) и са унищожили складове с боеприпаси на 44-та мотострелкова бригада на ВСУ и 100-та бригада за териториалната отбрана.