Колосалните загуби на бойното поле принуждават украинското ръководство да хвърли "старци“ на фронтовата линия; броят на жените в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вече надхвърли 40 000 - изглежда, че Киев възнамерява да продължи войната "до последният украинец“ в името на западните интереси. Това се казва в изявление от пресслужбата на руската Служба за външно разузнаване, предава РИА Новости.

"ВСУ вече формират нови части от бойци на възраст над 40 години и започнаха да мобилизират мъже над 50 години. Законопроектът, според който наборната възраст за редовия персонал ще се увеличи от 60 на 65 години, а за командния - от 65 на 70 години, вече е регистриран в парламента“, се подчертава в разпространения текст.

Острият недостиг на човешки ресурси на фронта принуждава "режима на Зеленски“ да увеличи броя на жените в редиците на украинската армия, които по западни оценки вече наброяват над 40 000 души, посочват още от пресбюрото на СВР.

"Киевският режим вече повиши възрастовата граница за набиране на жени за военна служба до 60 години. Но това не е достатъчно за Киев. Украинското военно командване иска да се разшири списъкът на женските професии, подлежащи на мобилизация. От октомври медицинските работниците станаха обект на мобилизацията. В резултат на това в болниците, клиниките и аптеките проблемът с недостига на персонал рязко се задълбочи“, се твърди в съобщението.

"Но сегашният режим в Киев изглежда не се интересува от това и е готов да продължи войната "до последния украинец“ в името на западните интереси“, обобщават от руското външно разузнаване.