Силите за противовъздушна отбрана на Руската федерация са прихванали няколко безпилотни летателни апарата над столицата Москва и южния град Ростов на Дон, съобщават ТАСС, РИА Новости, "Коммерсант“ и други водещи местни медии.

В публикация в Telegram губернаторът на Ростов Василий Голубев поясни, че един човек е ранен и няколко превозни средства са повредени, след като дрон е паднал в центъра на града, а друг – в западните му покрайнини.

Telegram каналът Baza обаче съобщава, че в района на щаба на Южния военен окръг (ЮВО), е избухнала експлозия, след което е пламнал и пожар.

Очевидци съобщават, че инцидентът е станал на две пресечки от щаба на ЮВО. Според редица телеграм канали в града са се чули три експлозии.

Кметът на Москва Сергей Собянин потвърди за атака с дрон близо до столицата.

"Тази вечер в Раменския градски район и силите за противовъздушна отбрана осуетиха атака с дрон срещу Москва. Няма щети или жертви на мястото на падането на останките. Спешните служби са на място“, увери Собянин в публикация в Telegram.  

Към настоящия момент от Украйна не са коментирали случващото се. През последните седмици обаче украинските атаки с БпЛА на руска територия се превърнаха в почти ежедневно явление.