Руската военна делегация, ръководена от министъра на отбраната Сергей Шойгу, пристигна в Северна Корея, обявиха пред журналисти от военното ведомство в Москва, предава ТАСС.

"На международното летище "Сунан“ (предградие на Пхенян) се проведе официална церемония по посрещане на руската делегация с участието на рота от Почетния гвардейски караул на Корейската народна армия. На стълбите на самолета министърът на отбраната на КНДР генерал от армията Кан Сун Нам посрещна ръководителя на руското военно ведомство", поясниха от министерството.

Отбелязва се, че руската делегация ще вземе участие в тържествата, посветени на 70-годишнината от победата на корейския народ в Отечествено-освободителната война. "Това посещение ще спомогне за укрепването на руско-севернокорейските военни връзки и ще се превърне във важен етап в развитието на сътрудничеството между двете страни“, увериха от Министерството на отбраната в Москва.

По-рано медии съобщиха, че китайска правителствена делегация също ще посети Северна Корея тази седмица. Смята се, че в нея са включени представителите на най-високо ниво от Пекин.