Военнослужещи от 810-та отделна гвардейска морска бригада от Черноморския флот на Въоръжените сили на Русия са осуетили опит на войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да преминат река Днепър на Херсонско направление, съобщава вестник "Известия“.

От Министерството на отбраната в Москва отбелязват, че ВСУ всеки ден губят личен състав, опитвайки се да преминат през Днепър. Руските въоръжени сили унищожават украинските десантчици незабавно, а тези, които са оцелели, решават да се предадат. Украинските сили понасят загуби във военен персонал и техника, уверяват от ведомството.

Руската артилерия поразява командни пунктове и складове за оръжия и бойни машини, така че всички опити за пробив на отбраната се провалят, става ясно още от разпространеното съобщение.

Уточнява се, че на 19 ноември ВСУ са се опитали да извършат десант на остров Болшой Потемкин на Херсонско направление. Руснаците са ликвидирали 11 войници и две лодки. Унищожен е и пункт за временно дислоциране на една от частите на ВСУ.