Екипажът на самоходната артилерийска установка (САУ) "Хиацинт-Б" от Западната групировка на руските въоръжени сили е унищожил полска САУ Krab на Купянското направление. Това съобщиха пред ТАСС от руското министерство на отбраната.

"В един от участъците на фронта на Купянското направление разузнаването на артилерийската част на групата сили "Запад“ по време на контрабатарейния бой разкри точните координати на огневата позиция на екипажа на САУ Krab на ВСУ.Координатите на целта бяха предадени на екипажа на 152-мм гаубица "Хиацинт-Б" за нанасяне на огнево поражение. Екипажът на "Хиацинт" незабавно насочи оръдието и с бърз огън унищожи гаубицата Krab полско производство заедно с личния състав“, се казва в съобщението.

Уточнява се, че обективните контролни кадри, получени от БПЛА в реално време, са позволили да се провери унищожаването на камуфлажната артилерия на противника.

Уточнява се, че обективните контролни кадри, получени от БПЛА в реално време, са позволили да се провери унищожаването на замаскираното артилерийско оръдие на украинците.