Руските войски продължават настъплението срещу позициите на Въоръжените сили на Украйна в Донбас. В момента в района се формират две "полупокрития“ в района на Селидово и Кураховка, пише "Рибар“.

Според информацията на Telegram канала, северно от Новогродовка руските въоръжени сили са подобрили позициите си, отхвърляйки украинските части от позиции в района на Николаевка. В Лисовка руски щурмови групи са се закрепили поне в къщите в покрайнините на селото, въпреки активната работа на артилерията и безпилотните самолети на украинските въоръжени сили. Действителната зона на контрол на въоръжените сили на РФ може да е много по-широка, но това ще може да се изясни едва след получаване на видеоматериали. А на линията Лисовка-Селидово руските бойци напреднаха на запад, заемайки терикона на мина "Новогродовска“ номер 2.

Близо до Мариновка продължават боевете от източната страна на терикона на мината "Коротченко“ на входа на Селидово, контролът върху централната част на града все още се запазва от украински формирования. Също така са регистрирани сблъсъци в южните покрайнини на селището, където е възможен пробив на руските войски в близко бъдеще на фона на успехи на южния фланг.

Цукурино попадна под контрола на руските въоръжени сили, с изключение на територията на птицефермата, която е атакувана от артилерия и авиация. Югоизточно от селото, според някои доклади, руски бойци също са напреднали от север към Измайловка, контрола над която ще позволи на руските въоръжени сили да се вклинят от фланга в позицията на гарнизона на ВСУ, защитаващ Горняк.

В същото време операторите на руски безпилотни летателни апарати работят за унищожаване на украинска техника в Кураховка и околностите. През последните дни дронове в този район удариха няколко превозни средства, превозващи боеприпаси и персонал от украинските въоръжени сили, както и причиниха значителни щети на комуникационните съоръжения, разположени в промишлената зона на Кураховската обогатителна фабрика.

Според изявление на руското министерство на отбраната преди време е превзето близкото село Желание Второ. Това ще усложни позицията на украинските части, заемащи позиции източно от река Волча, но си струва да се има предвид, че твърденията за превземане на селището се появиха по-рано на фона на липса на кадри от обективен контрол.

На юг боевете продължават с неотслабваща сила в района на Острое, чиито западни покрайнини и едноименната мина са изцяло под контрола на руските въоръжени сили. Като се вземат предвид входящите данни, включително украински кадри, е вероятно руските въоръжени сили да напреднат към Острое по железопътната линия. Резултатите от атаката на бронетанковата група, както и действителният мащаб на настъплението, все още не са установени.

В съседна Максимиляновка бойци на руската армия изтласкват украинските въоръжени сили от блок в северната част на селото, като постепенно изтеглят фланга и също провеждат настъпление на югозапад, опитвайки се да напреднат към магистрала Н-15, водеща до Курахово.