В последната си нощна атака руските сили са използвали сравнително нова тактика, за да атакуват Украйна. Те са насочвали един или двама безпилотни летателни апарати (БпЛА) в различни посоки и на различни интервали. Това поясни говорителят на Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Иля Евлаш в ефира на телемаратона, съобщава РБК-Украйна.

"Въпреки че все още не сме получили помощ от САЩ, врагът ще се опита да засили обстрела с помощта на различни методи, тъй като днес с помощта на дронове видяхме малко нови тактики, при които руснаците се опитаха да изпратят един или два дрона в различни посоки с различни интервали, за да бъде възможно най-неудобно да се справим с тях“, обясни Евлаш.

По думите му руснаците са се опитали да разузнаят използването на украински мобилни огневи групи по време на нощната атака.

През нощта на 23 април руските войски отново атакуваха украинска територия с помощта на дронове Shahed-131/136  и две балистични ракети. По данни на ВВС на ВСУ дежурните екипи за ПВО са свалили 15 от 16 изстреляни срещу страната БпЛА.