Руснаците не само правят ротация, но и задйестват резерви за бъдещо настъпление. Това заяви говорителят на оперативно-тактическата група "Харков" на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Виталий Саранцев, цитиран от УНИАН.

Той отбеляза, че руснаците попълват личния си състав. Според него те не само извършват вътрешна ротация, но и попълват личния състав за сметка резерви.

"Получихме информация, че те извеждат допълнителен личен състав от Ленинградска област в Белгородска област, за да попълнят текущия недостиг и да включат тези военни в по-нататъшни щурмови операции - ще докладваме отделно", казва Саранцев.

Той също така отбеляза, че руснаците прехвърлят 136-а отделна механизирана бригада от 58-а армия от Запорожие в посока Харков.

"Ние сме готови за развитието на събитията, ние ги очакваме и ще им осигурим подходящо посрещане. Познаваме тази бригада, разбира се, нейния боен път. Създадена е по време на чеченската война, те имат дълга история - има и търговия с оръжия и хора. Те участваха във военните действия в Украйна през 2014 г., участваха в боевете за летището в Луганск и в боевете при Дебалцево, а миналата година имаха многобройни загуби край Угледар. Затова ние ще ги посрещнем и ще продължим техния боен път“, заяви Саранцев.