Руската армия прехвърля допълнителни щурмови групи, включително с морски пехотинци, в района на село Глубокое в Харковска област. Това обявиха от Оперативно-тактическата групировка войски (ОТГВ) "Хортица“, предава РБК-Украйна.

"В района на населено място Глубокое, с цел подготовка за настъпателни действия, противникът е преместил допълнителни щурмови групи от 155-та отделна бригада морска пехота и 18-та мотострелкова дивизия от 11-ти армейски корпус. Използват БпЛА за дистанционно миниране на района“, се казва в съобщението на "Хортица“.

Освен това, според украинските военни, в района на село на територията на Руската федерация е регистрирано пристигането на допълнителен личен състав от 41-ви мотострелкови полк на 72-ра мотострелкова дивизия с цел попълване на текущ недостиг на жива сила.

В района на централната и източната част на Волчанск руснаците продължават прегрупирането на щурмовите групи от 138-ма отделна мотострелкова бригада, 1009-ти мотострелкови полк от 6-та армия и 128-ма отделна мотострелкова бригада от 44-та армейски корпус.

"Потвърдено е също, че щурмовият отряд на 153-ти танков полк от 47-ма танкова дивизия е изведен за възстановяване, неговата позиция зае личният състав на 128-ма отделна мотострелкова бригада от 44-ти армейски корпус и отрядите "Ахмат“, се казва още в разпространения текст.