Руснаците формират нови щурмови подразделения, съставени основно от затворници, на територията на лкагерите на "Шторм-Z“ в окупираната Луганска област. Тези части, както по-рано частната военна компания (ЧВК) "Вагнер“, се използват за щурмове под прикритието на механизираните войски на редовната армия. Това заяви началникът на украинската Северодонецка районна военна администрация (РВА) Роман Власенко, цитиран от РБК-Украйна.

Според информацията, руснаците формират такива полеви лагери в Старобелски район на Луганска област, тъй като има много доказателства за това.

Власенко обърна внимание на факта, че подразделенията "Шторм-Z" използват тактиката на "месни атаки“, която преди това е практикувала лидерът на ЧВК "Вагнер“. Тоест, извършва се подготовка, включва се авиация, а след това пехотата идва на вълни - под прикритието на механизирани части на ВС на РФ.

Ръководителят на РВА заяви още, че руснаците с артилерийския си обстрел и използването на авиация се опитват да компенсират загубата на инициатива в наземните операции.