Руските сили нанесоха удар по Харков – "вероятно“ ракетен, като на мястото на попадението бушува пожар, предава УНИАН, като се позовава на данни от военните на Киев и кмета на града Игор Терехов.

Около 13:00 часа местно време в резултат на нападение срещу производствена сграда на територията на едно от предприятията в града е възникнал пожар на площ от над 2000 квадратни метра, допълва Укринформ. На място работят съответните служби и доброволци, уточни Терехов.

Според информация на председателя на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов е възможно под развалините да има затрупани хора. По-късно кметът на града поясни, че е известно за петима пострадали.

"Двама вече са хоспитализирани, останалите се преглеждат от лекари и се решават въпроси за насочване към болница. Издирвателните дейности продължават, както и гасенето на пожара", допълни кметът.

"За съжаление има загинали. Според Държавната служба за извънредни ситуации те са трима. Все още има хора под развалините, които не може да бъдат достигнати поради пожара“, подчерта още Терехов.

По думите му поразената сграда на предприятието е сериозно повредена и предположи, че ударът е нанесен с ракета "Искандер“.

"Все още не може да се каже категорично. Казват, че може да е "Искандер“. Точна информация ще бъде дадена след оглед“, обясни кметът.