Тази нощ руските войски нанесоха нов масиран комбиниран удар по украински градове с крилати ракети и дронове-камикадзе. Експлозии прозвучаха в Киев, Запорожие, Хмелницки и Кропивницки. В резултат на атаката има разрушения, ранени и убити, предава РБК-Украйна.

Сигнали за заплаха от въздушни атаки започнаха да звучат масово в различни райони малко след полунощ. Командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна предупреди за изстрелване на безпилотни самолети-камикадзе от различни посоки, както и на крилати ракети "Калибър" от Черно море.

По-късно започнаха да се появяват данни за работата на противовъздушната отбрана в редица региони, където също се съобщава за звуци от експлозии.

В резултат на нощна атака на дронове камикадзе над столицата са ранени четирима души. Също така кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че в района на Подолски при гасене на пожар в жилищна сграда са открили тялото на загиналия.

Според спешните служби, през нощта в резултат на руската атака са регистрирани случаи на падане на отломки в Дарницки, Соломенски, Шевченковски, Оболонски и Подолски райони на града.