Руските войски са извършили масирана комбинирана атака срещу Киев през нощта. Силите за ПВО на украинската столица са унищожили над 20 въздушни цели. Това съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на Telegram канала КГВА.

"Нощна въздушна атака. Киев не е подлаган на толкова мощна атака от пролетта. Противникът извърши масирана, комбинирана атака с помощта на дронове и ракети. Първо руските войски използваха ударни БПЛА (предварително, баражиращи боеприпаси Shahed). Скоро изстреляха ракети от самолетите на стратегическата авиация Ту-95МС“, се казва в изявление на ръководителя на КГВА Сергей Попко.

По думите му от силите и средствата на ПВО са унищожени над 20 цели. След атаката в столицата е регистрирано падане на отломки в няколко района.

"За съжаление, хора загинаха. В Шевченковски район, на територията на предприятието, фрагменти от ракети убиха двама души, друг беше ранен. Също така, в резултат на падането на ракетни елементи, разрушения и пожари настъпиха в Шевченковски и Дарницки райони. На мястото на падането са възникнали пожари, над чиято ликвидация работиха отряди на Държавната служба за извънредни ситуации", добави той.

Освен това в нощта срещу 30 август са нанесени въздушни удари в Одеса. Чути експлозии в Черкаска и Кировоградска области. Съобщава се, че украинските сили за ПВО са работили в регионите.