През нощта руските сили са нанесли нова масирана ракетна атака срещу Украйна. На територията на цялата страна е обявена мащабна въздушна тревога, след като Военновъздушните сили на Украйна са отправили предупреждения за изстрелвания на ракети от кораби в Каспийско море. Малко след това експлозии са прогърмели в редица градове, включително Лвов, Луцк, Днипро, Хмелницки и Славянск, предават РБК-Украйна и УНИАН.

В резултат на нападението са поразени цели в Лвов и Луцк, а в Днипро е избухнал пожар в предприятие, уточниха ръководителите на регионалните военни администрации на Лвовска и Днипропетровска област Максим Козицки и Сергей Лисак, както и кмета на Луцк Игор Полишчук.

По предварителни данни в Днипро има един ранен. "Руските терористи извършиха още едно престъпление. В 4:20 часа удариха едно от предприятията в Днипро. Избухна пожар. Предварително има една жертва“, поясни Лисак.

Попадения има и в Лвов. Градът "остава цел на врага. Останете в укритията“, написа на свой ред Козицки.

Кметът на Лвов Андрий Садови съобщи в своя Telegram, че силите и средствата за противовъздушна отбрана са успели да свалят значителен брой руски ракети при отразяване на въздушната атака.

"Има много свалени ракети, но има и удари по Лвов. За съжаление частни къщи също са повредени. Съответните служби вече са на път“, уточни той.

Впоследствие бе съобщено за попадение в жилищна сграда, в резултат на което е избухнал пожар на горните й етажи. Живущите са били евакуирани.

В Луцк в резултат на руската ракетна атака е потвърдено за двама пострадали. "В Луцк има удар в едно от промишлените предприятия... Всички служби за спешна помощ работят на място“, написа кметът в своя Telegram.