Руските войски са изпратили щурмови групи в разположения в Харковска област град Волчанск, където се опитват да осигури логистика на личния си състав и да подобрят комуникациите си. Това се казва в сводката на Оперативната тактическа група (ОТГ) "Харков“ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), съобщава изданието "Украинска правда“.

"На Харковско нашествениците продължават да атакуват нашите позиции. Във Волчанск противникът е разположил щурмови групи от 4-та ОМБр, опитва се да осигури логистична поддръжка на войсковата част и да подобри комуникационната си система“, става ясно от разпространения текст.

Съобщава се също, че в района северозападно от село Тихое руснаците съсредоточават усилия за водене на въздушно разузнаване, а също така извършват инженерно и укрепително подобряване на позициите си.

През денонощието на 11 август в зоната за отговорност на ОТГ "Харков“ са станали пет бойни сблъсъка, при които руснаците са нанесли 32 удара с безпилотни самолети-камикадзе и са извършили 365 атаки по украински позиции.