Русия твърди, че е спряла атаки срещу Кримския мост от три украински морски безпилотни катери, предава CNN, като се позовава на съобщение на руското министерство на отбраната.

Руското ведомство заявява, че украинските сили са се опитали да атакуват моста с три безпилотни катера, натоварени с експлозиви.

Първият "морски дрон" е бил своевременно открит и унищожен в Черно море в 23,15 ч. местно време (съвпада с българското)", съобщава министерството.

Втора атака е била осуетена три часа по-късно рано сутринта в събота, а по-късно в министерството съобщава, че е спряна и трета атака срещу жизненоважния мост.

Третият "морски дрон е бил унищожен в Черно море" в 02:20 ч. местно време.

Руската държавна медия РИА Новости съобщи, че "движението на превозни средства по моста е временно ограничено", като се позова на оперативния щаб на Руската федерация.

Украйна все още не е коментирала предполагаемите нападения.

Последната атака срещу Кримския мост идва, след като Украйна пое отговорност за нападението на моста от 17 юли, при което загинаха двама души.

Кримският мост е най-дългият в Европа и има огромно стратегическо и символично значение за Москва. Нападението на моста през юли е второто, откакто Русия започна инвазията си в Украйна, след като през октомври цистерна с гориво се взриви, докато преминаваше по него.