Войските на групировката "Център“ за денонощие отразиха шест атаки на щурмова авиация на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Сватовско и Краснолиманско направление. Това съобщи пред ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Александър Савчук.

"По време на активната отбрана на заетите позиции на Сватовското и Краснолиманското направление, предните части на групата на силите "Център“ с подкрепата на артилерийския огън и въздушните удари осуетиха и отблъснаха шест опита за атака на щурмови групи от три механизирани бригади и 68-ма йегерска бригада на Въоръжените сили на Украйна“, заяви той.

Според Савчук загубите на украинците са над 40 бойци. Унищожени са също бойна машина на пехотата, бронирана машина, а системата за противовъздушна отбрана "Стрела-10“ е поразена с дрон камикадзе "Ланцет“.

Савчук заяви още, че войските на групировката "Център" с помощта на авиацията са унищожили командно-наблюдателния пункт и складове с боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна в три района.

"Бомбардировачната авиация нанесе удари по четири цели: команден и наблюдателен пункт, два пункта за временно дислокиране и полеви склад за боеприпаси на украинските войски в районите на Дружелюбовка, Невское, Серебрянка“, каза той.

Според Савчук, в рамките на контрабатарейната борба са открити и потиснати около 30 артилерийски позиции на противника, а самоходна артилерийска установка Krab полско производство е била унищожена от боеприпасите на Lancet. "Системите за противовъздушна отбрана свалиха три безпилотни летателни апарата на въоръжените сили на Украйна“, добави той.