Руските военни са нанесли удар по мястото на срещата на представители на командния състав на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това се казва в понеделник, 18 март, в последния военен доклад, който беше публикуван на официалните ресурси на Министерството на отбраната на Русия, предава ТАСС.

"Оперативно-тактическата авиация, ракетните войски и артилерията от групировките войски на въоръжените сили на Руската федерация нанесоха удар по мястото на провеждане на съвещание на представители на командния състав на СБУ и въоръжените сили на Украйна“, се казва в доклада.

Съобщава се също, че с налични средства е поразена жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна в 137 района.

Освен това хеликоптер Ми-8 на украинските ВВС е унищожен от системите за ПВО, отбелязват от руското МО. В сводката се отбелязва още, че са свалени 143 украински безпилотни летателни апарата, 22 ракети от реактивни системи за залпов огън Vampire и "Град“, три ракети "Ураган“ и една ракета HIMARS.