По време на последните руски атаки в Южна Украйна са унищожени три управляеми ракети Х-59 и два ударни БпЛА "Ланцет", съобщава службата за връзки с обществеността на Южното въздушно командване на Украинските въоръжени сили, предаде УНИАН.

Отбелязва се, че "днес, 27 октомври, в резултат на бойните действия на силите и средствата на групировката "Юг" в Николаевска област са унищожени три управляеми авиационни ракети Х-59 и два БпЛА "Ланцет" в Херсонска област.

Украинските въоръжени сили (ВСУ) са ликвидирали 30 окупатори на юг през изминалото денонощие. Унищожени са също седем оръдия, станция за радиоелектронна борба "Ртут-Б", БпЛА FPV, шест единици бронетранспортьори и три пункта за наблюдение на руските сили.

Сутринта на 27 октомври руските сили са ударили Херсонска област.

"Оперативната обстановка в тази зона е напрегната. През денонощието окупаторите са нанесли 6 въздушни удара с 26 управляеми авиационни бомби по населени места в квартал Берислав, където са пострадали къща, кафене и детска градина. Загинал е един човек" се допълва в съобщението.

Също така е станало известно, че руските сили са използвали нови тактики по време на атаки с дронове. Те са активирали малки групи от дронове Shahed и по време на това се опитват да проучат маршрути за бъдещи по-мощни атаки.