През нощта руските войски нанесоха комбинирана атака срещу Украйна с дронове и ракети, включително "Искандер“, предава РБК-Украйна, като се позовава на съобщение на командващия ВВС Николай Олешчук в канала му в Telegram.

"В нощта на 21 юли врагът нанесе удар с три балистични ракети "Искандер-М“ от района на Курск и Крим и с две управляеми авиационни ракети Х-59/69 от въздушното пространство на Курска област“, поясни той.

Освен това, по негови данни, Руската федерация е използвала 39 ударни БпЛА тип Shahed-131/136 от три направления: Курск, Приморско-Ахтарск и Крим.

"Тази нощ противовъздушната отбрана успя да свали 35 ударни БпЛА на противника. Също така, благодарение на активното противодействие, вражеските самолетни ракети X-59/69 не достигнаха целите си“, отбеляза Олешчук.

Генералът допълни, че по време на нощната атака радиотехническите части на ВВС са открили и ескортирали въздушни цели в повече от 10 региона на Украйна.

В отблъскването на въздушното нападение са участвали подразделения на мобилни огневи групи от всички видове войски на Украйна, както и зенитно-ракетни сили и средства за радиоелектронна борба.

"Противовъздушната отбрана работи в Сумска, Полтавска, Киевска, Черниговска, Херсонска, Днепропетровска, Донецка, Николаевска, Одеска и Черкаска области“, поясни още той.