За поредна нощ руските сили атакуваха Украйна с безпилотни летателни апарати Shahed и ракети С-300, изстреляни на няколко вълни, предава РБК-Украйна, като се позовава на съобщение на ВВС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Telegram.

Около полунощ руските войски са изстреляли шест зенитни управляеми ракети С-300 в посока Николаевска и Херсонска област. В атаката срещу Украйна са задействани и ударни БпЛА Shahed-136/131. Пусковете са извършени на вълни от три направления: Балаклава, Чауда - Крим и Приморско-Ахтарск. Регистрирани са общо 42 изстрелвания на дронове. Уточнява се, че силите за противовъздушна отбрана на страната са унищожили над 40 от тях.

Основното направление на атаката е било Одеска област.

"Тази нощ защитниците на небето успяха да свалят 41 от 42 ударни БпЛА. По-голямата част от тях бяха в района на Одеса", се казва в изявление на ВВС на ВСУ.

В резултат на ударите са се запалили лек автомобил и стопанска постройка. Нанесени са щети на 11 сгради. Ранени са и 11 души, сред които три деца.

Русия атакува Украйна с дронове и ракети и в нощта на 13 декември, като в резултат на атаката избухна пожар и бяха ранени двама души в Одеска област. Единият от ранените по-късно почина в болница.