В нощта срещу четвъртък, 3 октомври, руската армия е нанесла пореден въздушен удар по украинската столица, предава УНИАН.

По данни на Киевската градска военна администрация, тактиката и методите на нападение остават непроменени в продължение на много месеци подред.

Отбелязва се, че руснаците отново са атакували Киев през нощта, използвайки ударни БпЛА тип Shahed-131/136. Дроновете са навлезли в града от различни посоки и височини и в отделни количествени групи.

Предупреждението за въздушна атака в Киев е продължило повече от пет часа и половина. Русия е изстреляла първите групи БпЛА преди полунощ, а през нощта непрекъснато в атаката са влизали нови и нови дронове. Нито един от тях обаче не е поразил цел.

КГВА изясни: "Силите и средствата за противовъздушна отбрана са открили и унищожили около дузина и половина ударни дронове във въздушното пространство около и над Киев (видът и количеството на оръжията, използвани от руснаците, ще бъдат посочени в докладите на ВВС)“.

В резултат на атака на руски дрон е регистрирано падане на отломки в Деснянския район на града в Киев. Няма разрушения или пожар; няма съобщения за пострадали или жертви.