Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували югозападната част на град Луганск, като се предполага, че са използвали касетъчни боеприпаси с голям обсег. Това съобщи подполковник от "Народната милиция на ЛНР" в оставка Андрей Марочко, цитиран от ТАСС.

"Приблизително в 10:00 часа московско време (съвпада с българското) в югозападната част на град Луганск жителите чуха работата на противовъздушната отбрана [оборудване за противовъздушна отбрана], след това имаше въртящи се експлозии, много подобни на експлозиите на касетъчни боеприпаси, т.е. имаше не една експлозия, но имаше голям брой от тях и почти едновременно. Мога да предположа, че това е ракета с голям обсег, но с касетъчна част. Но каква ракета е използвана от украинските бойци, не мога да кажа със сигурност още", е заявил той.

Марочко смята, че украинските войски са използвали нов тип боеприпаси за тази атака срещу Луганск. "Същите [ракети] Storm Shadow имат малко по-различен характер на експлозията. Очакваме официални данни“, е добавил Марочко.